Historiapolku

Opastettu historiakierros

Oppaana toimii Jouni Piirainen, jolla on laaja paikallishistorian tuntemus. Historiakierros alkaa Majatalo -Osulan tiloista, jossa kerrotaan yleisesittely kylästä sekä juodaan kahvit. Tämän jälkeen kierros jalkautuu Satamaan, joka on kierroksen alkupiste ja päättyy Kalapurolle jossa on tarjolla keittolounas. 

Matka tehdään jalan maantietä pitkin ja Kalapurolta paluu tapahtuu joko jalan tai ajoneuvolla takaisin Majatalo-Osulaan. Historiakierros sisältää kerronnan mm. seuraavista kohteista: Satama, Pirunpesä, Lahtela, Vanha Kalla, Rantala, Jokela, Roopenharju, Roopentori, Vanha Osula, Ahola, Uusi Osula, Uusi Kalla, Osuuspankin talo, Nuorisoseurantalo, Mylly, Vallila, Silta, Mustalähde, Porttimäki, Muonala, Seppälä, ent. Koulu, Rissasen puusepänverstas, Porttimökki sekä Kalapuro.

Kohteista Aholassa, Uudessa Osulassa, Nuorisoseurantalolla sekä Kalapurolla voimme käydä sisätiloissa. Muuten Kiinteistöt ovat yksityiskäytössä ja ihailemme rakennuksia tieltä käsin. Liikumme yleisellä tiellä, joten liikennevarovaisuudesta on huolehdittava erityisen tarkasti. Jaamme opastuskierrokselle asiakkaille huomioliivit. 

Kierros kestää opastuksen yksityiskohtaisuudesta riippuen kolmesta tunnista neljään tuntiin ja kohteiden esittelyn lähempi sisältö on täysin valittavissa toiveiden ja sen hetkisten olosuhteiden (vuodenaika ja sää) mukaan. Ihanne ryhmänkoko on 4-6 henkilöä

Yhteydenotot 

Jouni Piiraiselle sähköposti: jouni.piirainen@kotitalkkari.fi