Metallinpaljastin

09.09.2018

Garret AT Pro

Käytössäni olevani Garrett AT Pro International on erittäin herkkä ja tehokas metallinilmaisin, joka on suunniteltu käytettäväksi erityisesti Suomen haastavissa ympäristöissä. Laite on vesitiivis, joten laitetta voi käyttää myös veden alla aina kolmeen metriin saakka (AT Pro ei kuitenkaan ole sukeltajan laite). Deluxe Master Sound -kuulokkeet sisältyvät toimitukseen. AT Pro:ta suositellaan kolikonmetsästykseen, korujenmetsästykseen, reliikkien metsästykseen, kätköjen metsästykseen, kullanetsintään ja rannalle/Rantavedessä käytettäväksi.

Metallinpaljastin

Metallinpaljastimia käytetään miinanraivauksessa, aseiden tunnistamisessa muun muassa lentokentillä, geofysiikassa, arkeologiassa ja aarteenmetsästyksessä. Metallinilmaisia käytetään myös vieraiden esineiden havaitsemiseen ruoassa. Rakennusteollisuus käyttää metallinilmaisia havaitsemaan metallirakenteita betonissa ja etsimään myös putkia ja sähköjohtimia lattiasta ja seinistä. Sahateollisuudessa raakapuu tarkistetaan metallinpaljastimella, jotta puuhun jääneet naulat tai kranaatinsirpaleet eivät rikkoisi sahan teriä. Metallinetsintä harrastuksena tarkoittaa ilmaisimen käyttöä vanhojen esineiden, kuten kolikoiden, nappien ja luotien etsimiseen.

Metallinpaljastin harrastekäytössä

Suomessa metallinetsintä ei ole luvan varaista. Metallia voi etsiä vapaasti omalla maalla, mutta vieraalla maalla kaivamiseen pitää olla maanomistajan lupa. Museovirasto sekä muinaismuistolaki rajoittavat metallinpaljastimen käyttöä kiinteillä muinaisjäännöksillä ja sen suoja-alueilla.